Hmm.."sprawdzona bojem" metoda pilnowania sie trzymania poprawnej wagi tych 74 kg kg sprawdza sie od paru latek , przestrzegając właściwego poziomu jadła ,ćwiczeń i...czynników sprzyjających chudnięciu i... odnotowując to w poniższej tabeli codziennie i meldowanie o tym mniej więcej co tydzień ... polecam i.. powodzenia
Czynniki | Norma | Pon. | Wt. | Śr. | Czw. | Pt. | Sob. | Ndz.. |
1.poziom kal. jadła | <1800 kcal/d | 1 | . | |||||
2.Skład BTW w jadle | B-20% T=30% W=50% | 1 | 1 | |||||
3.spalanie kal. w ćw. sportowych | >400 kcal/d | 1 | ||||||
4. przestrzeganie postu przerywanego | 8/16 h | 1 | ||||||
5.długość snu | 7-9 h | 1 | ||||||
6.Nawodnie | 2,6 l/d | 1 | 1 | |||||
7.utrzymanie docelowej wagi | 74 +/- 1 kg | 1 | 1 | |||||
8.Suple menty | kmp. | 1 | 1 | |||||
9.Sumy pt. dzienne | 8 pkt./tydz. max | 6 | 7 | |||||
10. Sumy punktów | narast. w lipcu=139 | Cały lip.= | Cały sierp.= | Cały wrze.= | Cały pażdz.= | Cały list.= | Cały grudź.= | Cały rok= |
OBIASNIENIA DO TABELI
1.Poziom kal. jadła narzucamy sobie tak by mieć zgodnie ze wozem na deficyt:
jadło -PPM x1,4-ćwiczenia
był jak u mnie przy redukcji . 1 tys.kal. co dawało spadek 1 kg na tydzień
2.W jadle należy kierować sie by było oki 20% białka,30% tłuszczy zwłaszcza nie przetworzonych i 50% węglowodanów wiedząc ze 1 gr tłuszczu to 4 kal a 1 gram białek i węgli to 1 kcal
3.poziom kal. ćwiczeń narzucamy sobie tak by mieć zakładany deficyt
4.Narzucamy sobie 8 godzinne okienko konsumpcji od rańca do popołudnia a w pozostałych godzinach doby... pościmy
5.Narzucamy sobie 7-9 godziny okres snu
6.Wyznaczamy sobie nawodnienie dziennie na poziomie wg wzoru 0,035x waga (liczone w litrach)
7.Pilnujemy narzucony sobie poziom wagi lub stały poziom redukcji
8.Narzucamy sobie komplet suplementów na brak łaknienia przyśpieszony metabolizm i pełen skład witamin i mikroelementów
9. Zliczamy ilości punktów w poszczególnych dniach tygodnia
10. Zliczamy narastająco ilości punktów w miesiącu i odnotowujemy zaliczenia kolejnych miesięcy