Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Odchudzajmy się...tak na poważnie i...skutecznie
:))



Hmm.."sprawdzona bojem" metoda pilnowania sie trzymania poprawnej wagi tych 74 kg kg  sprawdza sie od paru latek , przestrzegając  właściwego poziomu  jadła ,ćwiczeń i...czynników sprzyjających chudnięciu i... odnotowując to w poniższej tabeli    codziennie i meldowanie  o tym  mniej więcej co tydzień ... polecam i.. powodzenia

Tabela wypełnia czynników sprzyjających  chudnięciu 14-20 lipca

CzynnikiNormaPon.Wt.Śr.Czw.Pt.Sob.Ndz..
1.poziom kal. jadła<1800
kcal/d
1111

1

.11
2.Skład i kolejność BTW w jadleB-20%
T=30%
W=50%
111111
3.spalanie w ćwiczeniach sportowych>400
kcal/d
111

1
4.post przerywany8/16 h11
1
1
5.długość snu7-9 h111111
6.Nawodnie2,6 l/d1
111
7.utrzymanie docelowej wagi74 +/- 1 kg111
1

1

1
8.Suple
menty
kmp.111111
9.Sumy pt. dzienne8/tydz. max8677656
10. Sumy punktównarast. w bież. m-cu=82Cały lip.=Cały sierp.=Cały wrze.=Cały pażdz.=Cały list.=Cały grudź.=Cały rok=



OBIASNIENIA DO TABELI

1.Poziom kal. jadła narzucamy sobie tak by mieć zgodnie ze wozem na deficyt; jadło -PPM x1,4-ćwiczenia był zakładany deficyt np. 1 tys.kal. dzienny powinno dawać redukcje 1 kg na tydzień

2.W jadle należy kierować sie by było oki 20% białka,30% tłuszczy zwłaszcza nie przetworzonych i 50% węglowodanów wiedząc ze 1 gr tłuszczu to 4 kal a 1 gram białek i węgli to 1 kcal

3.poziom kal. ćwiczeń narzucamy sobie tak by mieć zakładany deficyt

4.Narzucamy sobie 8 godzinne okienko konsumpcji od rańca do popołudnia a w pozostałych godzinach doby pościmy

5.Narzucamy sobie 7-9 godziny okres snu

6.Wyznaczamy sobie nawodnienie dziennie na poziomie 0,035x waga liczone w litrach

7.Pilnujemy narzucony sobie poziom wagi lub poziom redukcji w tygodniu

8.Narzucamy sobie komplet suplementów na brak łaknienia przyśpieszony metabolizm ,witamin i mikroelementów

9. Zliczamy ilości punktów w poszczególnych dniach tygodnia

10. Zliczamy narastająco ilości punktów w miesiącu i w kolejnych


© Bebio 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.